Støj dræber – skal vi ikke gøre noget ved det?

Hvorfor har vi ikke en national handlingsplan mod støj, når den hvert år dræber mellem 200 og 500 danskere?

Foto: Ritzau Scanpix: I skovens dybe, stille ro. Miljøstyrelsen anslår, at 200-500 danskere hvert år dør som følge af støj. Men det er åbenbart ikke grund nok til politisk handling, skriver Mads Fuglede.

Fredag d. 12. oktober 2018, kl. 07.00
Mads Fuglede, USA-analytiker og MF (V)

Jeg voksede op i en skov som dreng. Min tidlige kontakt med omverdenen var med træer. Det er derfor, jeg er, som jeg er. Når jeg ville noget, der kostede penge, blev udgiften gjort op i træer, jeg skulle plante. Plantede jeg dem, kunne jeg få det, jeg ville have. Da jeg som 17-årig fik den idé, at jeg ville til New Zealand et halvt års tid, men ikke rigtig havde nogle frie midler, der kunne bruges til formålet, måtte jeg plante træer i tre måneder.

Når jeg er tilbage i Nordjylland, går jeg ofte en tur i den skov, min far satte mig til at plante, så jeg havde til den billet, der skulle udfri min udlængsel. Den er som resten af Dronninglund Storskov meget rolig. Går man der, bliver man fredfyldt og glad. Der er en grund til, at Fritz Andersen digtede om den dybe ro i skoven, hvor man kun afbrydes af fuglenes sangerhære. Det burde være en ret at vokse op og leve i rolige omgivelser.

Mads FugledeFoto: Mads Fuglede SH Mads Fuglede Ste.

Link til original artikel i Berlingske